W Choceniu ryby serwował mistrz Robert Sowa
Latem na kulinarną ucztę rybną zapraszała wszystkich mieszkańców powiatu włocławskiego
Lokalna Grupa Działania „Dorzecze Zgłowiączki” z siedzibą w Choceniu, która za unijne pieniądze, wraz z Lokalną Grupą Rybacką realizuje projekt „Zdrowa Ryba”.
Latem na kulinarną ucztę rybną zapraszała wszystkich mieszkańców powiatu włocławskiego
Lokalna Grupa Działania „Dorzecze Zgłowiączki” z siedzibą w Choceniu, która za unijne pieniądze, wraz z Lokalną Grupą Rybacką realizuje projekt „Zdrowa Ryba”.
Na pikniku odbywającym się w niedzielę 21 sierpnia w Choceniu po serwowane dania rybne ustawiła się długa kolejka. Każdy chciał skosztować potraw przygotowanych ręką samego mistrza kuchni Roberta Sowy. Mistrz osobiście przygotował ponad 300 porcji dań, a w menu znalazły się między innymi: filet z dorsza z sosem z sera pleśniowego ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, filet z halibuta marynowany w czosnku i rozmarynie podany z bobem duszonym w śmietanie oraz filety śledziowe podawane na zimno z salsą pomidorową i świeżą kolendrą. Pomocnikami mistrza Roberta Sowy byli: wójt Chocenia Roman Nowakowski i Mirosław Wojtczak - prezes zarządu LGD. Było smacznie i zdrowo.
Zdjęcia w galerii